Linkkien ja aakkosten ongelmia. | Sanamaakari
Tarvitsetko uudet nettisivut tai haluatko päivittää olemassaolevat sivusi? Sanamaakari auttaa nopeasti ja edullisesti.
nettisivut, nettisivujen suunnittelu, websivut, webbisivut, uudet kotisivut, uudet nettisivut, kotisivut, sivut pienyrittäjälle, kotisivujen suunnittelu
907
post-template-default,single,single-post,postid-907,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on

Linkkien ja aakkosten ongelmia

ääkköset

Linkkien ja aakkosten ongelmia

Tietotekniikka on sitten ihmeellistä. Vielä ihmeellisempää se olisi jos se toimisi.

Itse kompastuin jälleen yhteen ärsyttävään yllätykseen WordPressin osalta.

Kävin tarkastamassa jälleen kerran näitä omia sivuja (jostain syystä tulee välillä tunne, että pitää katsoa, onko kaikki paikoillaan) ja kas, huomasinkin, että kaksi sivua oli kadonnut!

Kyseisten sivujen osoitteet sisälsivät ääkkösiä ja linkit ovat toimineet kuukausikaupalla aivan moitteettomasti. Nyt, jostain syystä, oletettavasti uuden WordPressin päivityksen myötä, jostain syystä mitkään linkit, joissa oli ääkkösiä, eivät enää toimineet.

Eihän siinä sitten mitään – vaihdoin osoitteet uusiksi siten, että mennään ääkkösten sijaan aakkosilla – ei mahdolliset englanninkieliset WordPress-jumalat sitten enää hermostu (sivuston pohjana oleva WordPress on muuten suomenkielisenä versiona..).

Mitä tästä opimme?
Sen, että vaikka sivusto olisi kuinka ”valmis”, ja vaikka siellä ei olisi mitään aktiivista päivitystä vaativaa tekemistä (vaihtuvia kuvia, tekstejä tai blogia), siltikään ei voi luottaa siihen, että kaikki pyörii omalla painollaan ja ongelmitta hamaan tappiin asti.

Eli paitsi että vähintään pitää aina muistaa tehdä ohjelman itsensä tuomat päivitykset (joko WordPress-peruspohjaan tai erillisiin sovelluksiin liittyen), kannattaa omilla sivuilla surffailla muutenkin silloin tällöin. Jos ei muuta, niin käy klikkailemassa alasivut auki, testaa sisäiset ja ulkoiset linkit eikä huono idea olisi ollenkaan kokeilla toimiiko yhteydenottolomake ongelmitta.

Nimittäin näin kävi itselleni toisen sivuston kanssa: sivulla oleva yhteydenottolomake toimi itselläni täysin virheettömästi ja testiviesti tuli perille viiveettä.

Jäin kuitenkin ihmettelemään syvää hiljaisuutta lomakkeen kohdalla (kun Google Analytics ja muut analyysisovellukset kertoivat kyseisellä sivulla käydyn) ja pyysin ystävää testaamaan lomaketta.
Yllätys yllätys – mitään ei tapahtunutkaan! Hän sai lomakkeen täytettyä ja lähetyskin onnistui, mutta se ei koskaan tullut minulle perille määrättyyn osoitteeseen.
Lomakepohja lähti sitten vaihtoon ja uusi toimikin sitten hyvin.

Koska mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos, kannattaa siis olla tarkkana ja aktiviinen – oma sivusto saattaa kiukutella ja kompuroida juuri silloin kun sitä vähiten odottaa!
ääkköset

No Comments

Post a Comment