Ilmainen lounas | Sanamaakari
Tarvitsetko uudet nettisivut tai haluatko päivittää olemassaolevat sivusi? Sanamaakari auttaa nopeasti ja edullisesti.
nettisivut, nettisivujen suunnittelu, websivut, webbisivut, uudet kotisivut, uudet nettisivut, kotisivut, sivut pienyrittäjälle, kotisivujen suunnittelu
714
post-template-default,single,single-post,postid-714,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on

Ilmainen lounas

Ilmainen lounas

Sellaista ei ole olemassa. Aina joku maksaa, jollakin tavalla.

Tarpeeseen saada asioita tai palveluita ilmaiseksi törmää yllättävän usein. Mikään ei saisi maksaa mitään.

Erityisesti tähän törmään tietenkin oman alan, nettisivujen osalta.

Jos alkaa kirjoittaa Googleen ”mistä ilmaiset…” tulee ensimmäisenä tarjolle lauseen päätteeksi ”kotisivut”.

Jostain kumman syystä nettisivuja pidetään sellaisena asiana, että ne eivät saisi maksaa mitään.

Miksiköhän? Siksi, että ne ovat joillekin pakollinen paha tai ”niiden tekeminenhän on niin helppoa, että ei siitä tarvitse maksaa” tai siksi, että ei ymmärretä niitä esim. oman toiminnan tukivälineenä?

Sanotaan se nyt tähän alkuun heti: KYLLÄ SIVUJA SAA ILMAISEKSI. Kun tekee itse. Tai saa jonkun kaverin tekemään ne. On olemassa ilmaisia ohjelmia ja alustoja, joita voi käyttää.
Mutta eipä sekään täysin ilmaista ole – siihen menee aikaa. Joillakin toki sitä on enemmän kuin lääkäri määrää, joten sitä ei voi ehkä silloin heidän kohdallaan laskea kuluksi.

Eri asia toki kokonaan on sitten ammattilaisten tekemien sivujen hinnoittelu – skaala on taatusti hämmentävän laaja ja ihmetyttää pientä kulkijaa, tai siis sivuja haluavaa.

Ja kyllä, onhan nettisivuviidakossa suunnistaminen aika hankalaa: miten valita se oikea hyvä taho omalla kohdalla, kun mainoksia ja ylisanoja tarjoavat niin pienet kuin suuretkin tekijät.

(Vinkki vitosena voinee sanoa tuohon ongelmaan, että nähtävillä olevat suosittelut/palautteet ovat hyvä mittari. Ja voihan sitä varmastikin niiltä edellisiltä asiakkailta kysyä lisää kokemuksia ja mielipiteitä oman päätöksen tueksi.)

Mutta siis on mielenkiintoista, että tiettyjä asioita pitäisi siis saada ilmaiseksi.

Jos joku vaikkapa rakentaa itselleen mökin, hän harvemmin (kai?) olettaa, että rakennusaineet tai ehkä koko mökki tulisi saada ilmaiseksi. Tai jos haluaa innostavan puheenvuoron johonkin tilaisuuteen tai tarvitsee reippaan selkähieronnan: vain siksi, että joku muu osaa sen rakentamisen/esitelmän/hieronnan, ja siten se on hänelle helppoa, niin pitäisikö se sitten saada ilmaiseksi?

Johtuukohan tämä siitä, että yhä vieläkin monelle tämä virtuaalinen maailma on tuntematon, hämmentävä ja siten ehkä kustannuksia on vaikea hahmottaa tai ymmärtää? Mökki, esitelmä tai hieronta on kuitenkin konkreettista ja siten on loogista, että jos joku muu sen tekee, se luonnollisesti maksaa jotakin.

Mutta nettisivut – nehän ”vaan ovat siellä jossakin”, eikä niistä edes välttämättä koeta olevan hyötyä. Miksi siis niiden tekemisestä pitäisi maksaa?

Ei ole pakko. Mutta jos ne sivut haluaa, jonkun on ne tehtävä. Itse tai kaveria käyttämällä.

Ilmaista lounasta ei ole, eikä pidäkään olla. Vai pitääkö?

TANSTAAFL

No Comments

Post a Comment