Mitä opin tänään | Sanamaakari
Tarvitsetko uudet nettisivut tai haluatko päivittää olemassaolevat sivusi? Sanamaakari auttaa nopeasti ja edullisesti.
nettisivut, nettisivujen suunnittelu, websivut, webbisivut, uudet kotisivut, uudet nettisivut, kotisivut, sivut pienyrittäjälle, kotisivujen suunnittelu
782
post-template-default,single,single-post,postid-782,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on

Mitä opin tänään

Mitä opin tänään

Tai itse asiassa mitä olen oppinut viime päivinä. Ja kun oppi ei ojaan kaada, pysyn tukevasti tiellä!

Olen oppinut, että:

1. Äkillinen sähkökatkos saattaa rikkoa tietokoneen. Ja ei, mikään taho ei kovaa tapahtunutta vahinkoa. Salaman iskiessä vakuutusyhtiö korvaa kyllä, mutta sähköjen katketessa äkillisesti kukaan ei ole vastuussa eikä siten kukaan ole korvaava mitään mikä mahdollisesti meni rikki.
Ota siis aina säännöllisesti ja usein varmuuskopio tiedostoista. Ja jos mahdollista, kannattaa työskennellä vain läppärillä, joka ei ole edes kytkettynä johdolla seinään. Ongelmaksi tulee vain se jos akku ei riitä kovin kauaa..

Tero ei kestänyt enää konsulttielämän raakaa todellisuutta vaan päätti downshiftata reippaasti vaihtaen alaa elämänmyönteisyyttä ja pehmeitä arvoja korostavaan ammattiin.

Tero ei kestänyt enää konsulttielämän raakaa todellisuutta vaan päätti downshiftata reippaasti vaihtaen alaa elämänmyönteisyyttä ja pehmeitä arvoja korostavaan ammattiin.

2. Suomen kieli on hauskaa! No, on englanninkin, mutta erityisesti tätä kotimaista vääntämällä saadaan hulvattoman hauskaa ajanvietettä. Ja kyllä, itsekin olen tuhlannut aikaa moisen askartelun parissa enemmän kuin lääkäri määräisi. Mutta toisaalta, jos nauru oikeasti pidentää ikää, olen tällä hetkellä lähestymässä 846 ikävuottani. Ei huonompi juttu!
Huikeassa tahdissa erittäin suureen suosioon noussut Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä –ilmiö vie paitsi kaiken ajan, myös aiheuttaa ongelmia kaikkien muiden tekstien kanssa: et enää koskaan katso samalla tavalla mitään otsikoita tai kuvia.

3.  Ihmiset eivät olekaan järkensä menettäneitä netissä pelkästään hävyttömyyksiä huutavia idiootteja. Ehkä siksi, että media nostaa esille eniten ääntä korottaviaan tai tsiljoonia kommentteja saavia liekehtiviä keskusteluja, on oletuksena jotenkin ollut, että kukaan ei osaisi käyttäytyä netissä. Yllättäen tutkimustulokset eivät näytäkään tukevan tätä oletusta.
Tosin tutkimus ei ollut suomalainen, joten Suomi24:n nimettömät ja kasvottomat nettiherjaajat eivät tainneet olla mukana tutkimuksessa.
En silti usko, etteikö samaa ”suomi24-ilmiötä” olisi muuallakin maailmassa, joten ehkä samanlainen surkea nettikäytös on ollutkin osana tutkimusta.

4. Nettimaailma on tuntematon, pelottava tai hämmentävä yllättävän monelle (pien)yrittäjälle. Koska heillä ei ole aikaa, ymmärrystä tai uskallusta tutustua asiaan, moni jättää mahdollisen markkinointi- tai asiakaskanavan hyödyntämättä.
Ymmärrän, että koko somemaailma saattaa tuntua ylitsepääsemättömän hankalalta, jolloin sitä tärkeämpää on löytää hyvä yhteistyökumppani/taho, joka auttaa ymmärtämään ja hyödyntämään vaikkapa somea tai nettisivuja oman toiminnan markkinoimiseksi ja asiakashankinnassa.

Kaikkea oppii kun vanhaks’ elää!
Mitä sinä olet oppinut viime aikoina?

No Comments

Post a Comment