Uusi vuosi, ei kujeita | Sanamaakari
Tarvitsetko uudet nettisivut tai haluatko päivittää olemassaolevat sivusi? Sanamaakari auttaa nopeasti ja edullisesti.
nettisivut, nettisivujen suunnittelu, websivut, webbisivut, uudet kotisivut, uudet nettisivut, kotisivut, sivut pienyrittäjälle, kotisivujen suunnittelu
773
post-template-default,single,single-post,postid-773,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-3.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on

Uusi vuosi, ei kujeita

Uusi vuosi, ei kujeita

Viime aikoina on uutisoitu paljon siitä, miten nimenomaan nettimaailmaa on käytetty hämmentämään ihmisiä ja miten erilaisia rahanlypsemishuijauksia on tehty enemmän kuin aikoihin ja rahaa on menetetty huikeita määriä

Jos tämä uusi vuosi alkaisi ja jatkuisi seuraavia ajatuksia noudattaen?

Ilmaista rahaa/lounasta/diiliä ei ole. Kukaan, toistan, KUKAAN, ei anna mitään ilmaiseksi, eikä kukaan anna varsinkaan suuria summia rahaa täysin tuntemattomalle henkilölle. Jos saat viestin, jossa halutaan, että menet osoitteeseen xxxx.com tai soitat (yleensä ulkomaalaiseen) numeroon ja annat siellä pankkikorttisi tiedot tai naputtelet pankkitunnukset, olet liian kiltti tai tyhmä jos tottelet.

Tai jos apuasi halutaan siirtelemään banaanivaltion kuolleen diktaattorin leskensiskonäidinasianajajan tsiljoonia dollareita? Pohdipa hetki, miksi ihmeessä kyseinen taho tarvitsisi juuri SINUA siihen?
Sori, haluamatta olla tyly: et ole mitenkään ainutlaatuinen tai erinomainen yksilö, jonka apu on välttämätöntä, paitsi ehkä huijauksen kohteena.
scam
Pankkisi ei palvele sinua sähköpostitse. Mieti miten mikään pankki ei koskaan palvele asiakasta ilman jumalattoman pitkää jonotusta puhelimitse tai erillistä ajanvarausta jos haluat saada henkilökohtaista palvelua? Muistelepa niitä jonoja, joita oli kun yritit mennä muutama vuosi sitten hoitamaan asiaa paikan päälle? Nythän pankkeihin nippanappa pääsee edes sisälle, mutta pankkivirkailijoiden kanssa et pääse kyllä niin vaan asioimaan.
Miksi ihmeessä ne nyt sitten tekisivät asian sinulle helpoksi? Eivät ne tee – pankkisi ei ole haluamassa sinulta mitään!

Internet ei ole pelottava paikka. Oikeasti. Siis jos siellä ei mene tekemään tyhmyyksiä, kuten antamaan salasanojaan, luottokortti- tai pankkitietojaan ties minne. Niin kauan kun vain ”surffailet” sivuilla, et saa rikottua mitään. Kunhan et ala ladata mitään ohjelmia tai anna omia tietojasi kenellekään. Ehkä jonkinlainen kesäkumi voisi olla tarpeen myös nettisurffailussa – ehkäisemässä sinua tekemästä kalliita typeryyksiä? Ensi vaiheessa kesäkumin virkaa voisi toimittaa vaikkapa oma järki, vai olenkohan liian optimisti..?

Jos sinulle tarjotaan rahaa, tai sitä pyydetään sinulta tai halutaan, että teet jotain jollakin rahanvaihtovälineellä (luottokortti tai pankkitunnukset), kerää kamppeet ja kipitä kiireellä vastakkaiseen suuntaan. Tämä pätee niin pankkitunnusten kalasteluun, halvalla myynnissä oleviin söpöihin koiranpentuihin kuin tarjolla oleviin komeisiin/kauniisiin deittiehdokkaisiin.

Älä ole ahne tai tyhmä – muuten maksat siitä kovemman kautta.

No Comments

Post a Comment