Blogikooste
Toivottavasti Sanamaakarin blogipostauksista on ollut jotain iloa ja apua. Jos ei muuta, niin ainakin on ehkä kysymyksiä herännyt niin yrittäjyydestä, nettisivuista kuin somen ihmeellisestä maailmasta.
Jos missasit jonkun postauksen, tässä kooste viimeisimmistä kirjoituksista.
Jokainen meistä halunnee osata asiansa hyvin, tehdä oikeita valintoja ja siinä ohessa tietenkin menestyä, saada ystäviä, rahaa ja vaikutusvaltaa.
Eri suunnilta tulee jatkuvasti signaalia siitä, että jokaisen tulisi tehdä (vain) työtä, joka on mielekästä, antaa sisältöä elämään ja jossa saa toteuttaa ja kehittää itseään. Ja homman voisi hoitaa suurelta osin etänä, laiturilla auringosta nauttien (huomaa – aina kesä!) ja läppäriä sujuvasti näppäillen kylmää juomaa samalla siemaillen. Unelmaduuni siis.
Sellaista ei ole olemassa. Aina joku maksaa, jollakin tavalla.
”Hyvä asiakaspalvelu on asiakkaan perustuslaillinen oikeus”.
(Tarkistin, ei taida löytyä perustuslaista. Eikä kuluttajansuojalaista. Sori).
Törmäsin uutiseen yhdistyksen nettisivuista sekä niihin liittyvästä potentiaalisesta tietoturvaongelmasta.
Asiallinen artikkeli, jossa käsiteltiin tietoturva-asioita ja miten joillakin palveluntarjoajilla on ollut ongelmia tietoturvan kanssa.
Yhä useampi hyödyntää yhä laajemmin erilaisia sosiaalisen median tarjoamia tapoja ja paikkoja ilmoittaa olemassaolostaan, osaamisestaan, tekemisistään tai on näkyvillä, yhteyksissä tai esillä.
Uusia nettisivuja perustettaessa osoitteen valinta tapahtuu kuin oman lapsen nimen valitseminen konsanaan. Ja siihen kannattaa suhtautua samalla huolellisuudella kuin JaNinaElMerin nimen valintaan.
Omia sivuja suunnitteleva (yrittäjä tai yhdistys) joutuu heti idean saatuaan aikamoiseen suohon.
Jos itsellä ei ole aiempaa tietoa, taitoa tai kokemusta nettisivujen tekemisestä, on pohdittava miten sivuprosessinsa toteuttaa. Ja siten, että pysyy hermot kasassa, lompakko elossa ilman tekohengitystä ja suhteet kanssaihmisiin vielä siedettävinä.
Tai ehkä ennemminkin opettavainen tarina sen käyttäjästä..
Google Analytics (GA tästä eteenpäin) on erinomainen väline seurata oman nettisivun liikennettä.
Tällä viikolla suomalainen firma Klikki ilmoitti löytäneensä huolestuttavan haavoittuvuuden WordPress –ohjelmasta.
Ikävä uutinen, ehdottomasti. Eihän kukaan halua, että oma sivusto on tehty ohjelmalla, jossa hakkerit ja krakkerit pääsevät pikkuaukoista sisään aiheuttamaan tuhoa ja hävitystä. Tai vaikka vain pientä kiusaakaan.
Jos jokin kirjoitus kosketti, ärsytti tai herätti kysymyksiä, jätä kommentti tai ota yhteyttä.
No Comments